ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си помогнем ако имаме подагра?

Дълго време боледувам от подагра. Лекувам се, спазвам препоръките на лекаря си, но ви моля да ми предложите някакви ефикасни народни средства, за да облекча състоянието си.

Петър Д. – Димитровград

За подаграта е говорил още Хипократ. Тя е била известна още на дребните гърци, а в наше време Све­товната здравна организация обяви първото десетилетие на XXI Век за Де­када за борба с болестите на костите и ставите. Това показва колко широко са разпространени тези болести по цял свят. Няма да ви занимаваме със статистика. Ще преминем към същ­ността.

За да си обясним защо възниква подаграта, е добре да помислим какво ядем – много от продуктите на наша­та трапеза съдържат пурини – тези вещества се превръщат в пикочна киселина в нашия организъм. Ако бъ­бреците работят добре и обмяната на веществата не е нарушена, тази киселина излиза с урината. В противен случаи част от нея засяда в ставите и хрущялите във вид на кристали, при­личащи на иглички. Тези кристали пре­дизвикват болка, Възпаление и оток. И дори леко докосване до болната от подагра става е мъчително.

Преди всичко подаграта засяга големите пръсти на стъпалата, а бо­лният през нощта се събужда от рязка болка. Отначало болестта може да пощади големите пръсти, но Впослед­ствие това е неизбежно. Коленете, глезените, лактите и китките на ръцете също може да бъдат засегнати от подаграта.

Прието е да се смята, че това за­боляване е продължително, хронично и не се поддава на пълно излекуване. Но това не е точно така. Причините за възникване на подаграта са преяждане, заседнал начин на живот и злоупотре­ба с алкохола. Затова ако откриете у себе си признаци на подагра, първото, което трябва да направите, е да се замислите за храненето си и за физи­ческите упражнения – т.е. за здраво­словния начин на живот.

РЕЦЕПТИ ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА

За да се избави организмът от излишната пикочна киселина, пийте следните настойки и отвари.

  • Hacтойка от боровинкови листа; 20 г се по­парват с чаша гореща вода, сместа престоява половин час и се пие по една супена лъжица няколко пъти на ден,
  • Приемайте по една чаена лъжичка 3 пъти на ден сок от коприва.
  • Отвара от брезови листа: 2 супени лъжици смлени листа се заливат с 2 чаши гореща вода, сместа ври 10 минути, престоява 30 минути, прецежда се и се пие по четвърт чаша 3 пъти на ден по време на ядене.
  • Полезно е да ядете патладжани, при това колкото повече, толкова по-добре.
  • За обезболяване налагайте компреси към болните места, може да си правите и раз­тривки.
  • Смелете на кашлица съцветия от невен, за­лейте с една супена лъжица оцет и добавете 10 чаени лъжички йод. Отначало намазвайте шиповете с жлъчка от кокошка или патка редувайте, а след това натърквайте с оцетно-йодната смес.
  • Залейте една част от червена мухоморка с пет части водка и дръжте 5 дни. Използвайте за разтриване, като преди това прецедите.
  • Залейте една чаша сухи мъртви пчели с литър водка и оставете на тъмно място за 12 дни. Разтривайте се с тази смес, като предварително прецедите.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *